Masaüstü Görünümünü Tanıma

Kullanıcını isteğine bağlı değiştirilebilen bir arka plan görünümü (resim, yazı, web sayfası veya düz bir renk olabilir) bulunmaktadır.

görevçubuğu

Ekranın en altında ekranın sağından soluna uzanan görev çubuğu bulunmaktadır.

Ekranın sağ tarafında windowsun kurulumuyla gelen, windows kullanılan bütün bilgisayarlarda bulunan simgeler ve kullanıcının isteğine göre farklılık gösteren belge, kısayol veya klasör simgeleri bulunmaktadır.

Windows kullanılan bütün bilgisayarlarda bulunan standart masaüstü simgeleri ve anlamları şunlardır;

bilgisayarımBilgisayarım: Bilgisayarınızda yer alan sürücüler, programlar, belgeler ve diğer kaynaklara ulaşmanızı sağlayan simgedir.

belgelerimBelgelerim: Kullanıcının kendisine ait resim, müzik, grafik, metin v.b belgelerinin toplu ve düzenli bir şekilde tutulabilmesi için kullanılan bir klasördür.

Ağ Bağlantılarım: Bilgisayarlar arası bağlantı kurulması gerekliliğinde gerekli fiziksel bağlantıların da tamamlanması sonrasında bilgisayarlar arası bağlantının gerçekleştirilebilmesi için kullanılan simgedir.

geridönüşümGeri Dönüşüm Kutusu: Herhangi bir belge veya klasörün silinmesi sonrasında bu belge veya klasöre tekrar ihtiyaç duyulması halinde bu belge veya klasörlerin saklandığı alandır.

internetexplorerİnternet Explorer: Bilgisayarların internet ortamına çıkabilmesi ve interneti kullanabilmesi için gerekli olan yazılımdır.


Ekleyen : notbak.com