Bayrak Koşuları

Bayrak Koşuları

Bayrak Koşuları

 

4X100 Metre
Bayrak koşucusunun bayrağı aldığı elden diğer ele geçirmemesi kuraldır. Bu yüzden birinci koşucu sağ eliyle, ikinci sol eliyle, üçüncü sağ eliyle ve sonuncu sağ eliyle bayrağı taşırlar. Sağ eliyle bayrağı taşıyan koşucular kulvarın iç kenarından, sol eliyle bayrağı taşıyan koşucular ise kulvarın dış kenarından koşmalıdırlar.

 

Her iki koşucunun karakterlerine göre önceden ayarlanıp konan işarete bayrağı taşıyan koşucu geldiğinde, bayrağı alacak olan koşmaya başlar. Değişim alanına kadar maximum süratte koşarlar. Değişim alanına girildikten sonra, bayrağı getirenin seslenmesiyle değiştirme yapılır. Ama daha önceden kararlaştırılan adım sayısında sessizce değiştirmek en faydalısıdır. Değişmede iki teknik vardır. Birincisi ÜST TEKNİK (Alacak olanın geriye uzattığı elinin içini yukarı çevirdiği) İkincisi ALT TEKNİK (Bayrak alttan, avuç içi yere bakarak alma). Alt teknik daha uygundur.
Birinci atlet 105m. civarında, ikinci 125m. üçüncü 125m. ve sonuncu 120m. civarında koşarlar. dersimiz.com

 

4X400 Metre
Bu yarışmada bayrak değiştirmek o kadar önemli değildir. Koşucu geriye dönüp bakabilir. Ama yinede değişimde zaman kaybedebilir. Bayrağı alacak olan koşucu, bu yüzden temkinli olarak koşmaya başlamalıdır.

Bayrak Taktiği: Bayrağı alacak olan koşucu takoz çıkışına yakın bir pozisyonda beklemelidir. Gelen atletin görüş açısı daha iyi olduğundan bayrağı o verir. Bayrak mümkün olan en yüksek süratte verilir.

Kurallar: Değişim alanı 20m. uzunluğundadır. 4xl00m. de buna atletlerin hızlanmaları için 1Om. daha ilave edilmiştir. Her atlet kendi kulvarından koşmak zorundadır. Bayrak düşerse koşucu alıp koşuya devam edebilir. Bayrak içi boş ve 50 gramdan ağır olmamalıdır.


Ekleyen : dersimiz.com