Bilgisayar Ağları(Network)

Bilgisayar Ağları(Network)

Bireysel olarak kullandığımız bilgisayarımızda bulunan kişisel dosyalarımızı diğer tanıdıklarımızla da paylaşmak istediğimizi düşünelim. Yapacağımız işlem; bu dosyaları harici disk, CD ,DVD ya da hafıza kartlarına kopyalamak ve arkadaşımıza vermek olurdu.

Bir de işyerlerinde bu durumun oluştuğunu düşünelim. Hemen yan masada oturan iş arkadaşımıza işle ilgili dosyaları her seferinde CD ya da diğer depolama aygıtlarına kopyalayıp vermek nasıl bir zaman kaybına sebep olurdu? Ya dosyaları vereceğimiz iş arkadaşımız başka bir ilde, başka bir şubede çalışıyorsa ne olacak?
 
İşte, temelinde bu tür bir ihtiyaç bulunduğundan dolayı "Bilgisayar Ağları", yani "Network"ler oluşturulmuştur.

Network; birbirine kablolarla ya da son yıllardaki teknolojik gelişmenin sonucu kablosuz iletişim aygıtlarıyla birbirine bağlanıp yazıcı, tarayıcı ve modem gibi birçok haberleşme ekipmanının en ekonomik ve verimli yoldan kullanılmasıdır. Bu sayede Network, insanların bireyselce değil, ortak çalışmalarını sağlar.
 
Network; veri, yazılım ve ekipman paylaşımıdır. Küçük bir ağ iki bilgisayardan oluşabileceği gibi; büyük bir ağ binlerce bilgisayar, fax-modem, cd-rom sürücü, printer ve bunun gibi ekipmanlardan oluşabilir.
 
Network zaman ve para kazancı sağlar. Başarı için isletmenin sadece ofis içinde değil, tüm dünya ile haberleşmesi gerekir. Paylaşım söz konusu olduğundan donanım tüm personel tarafından kullanılabilir, herbir birey için ekstra printer, modem, disk ünitesi gerekmez. Internet erişimi de bir ağ üzerinde paylaştırılabilir.


Ekleyen : notbak.com