Denetim Masası

Denetim Masası

DENETİM MASASI
Bilgisayarımızın gerek yazılım gerekse donanım ayarlarının tümünün düzenlenebildiği alandır. Yani bilgisayarınızın kontrol paneli olarak adlandırılabilir. Bazı denetim masası öğeleri şunlardır;

Donanım Ekle: Bilgisayarımıza yeni bir aygıt veya kart eklendiğinde bu aygıtın bilgisayara tanıtılması gerekmektedir. Bu tanıtma işlemi buradan yapılmaktadır.

Fare: Fareyi sağ eliyle veya sol eliyle kullanan kişiler için gerekli ayarlamaların, farenin tıklama hızı ve fare işaretlerinin düzenlenmesi gibi ayarlamaların yapıldığı simgedir.

Görüntü: Kullanılan pencerelerin renk tonları, üzerlerindeki metinlerin biçimlendirilmesi, masaüstü arka plan resminin değiştirilmesi, ekran koruyucunun düzenlenmesi gibi bütün görünüm ayarlarının düzenlendiği simgedir.

Klavye: Klavyedeki tuşların yazım hızları imleç ayarları gibi düzenlemelerin yapıldığı simgedir.

Program Ekle/Kaldır: Bilgisayarınızdan bir program kaldırmak istiyorsanız bu simgeyi kullanmalısınız. Ayrıca farklı Windows bileşenlerini eklemek veya kaldırmak için kullanılır.

Sistem: Bilgisayarınızda sorunlu veya sorunsuz çalışmakta olan bütün donanım aygıtlarının listesine erişebileceğimiz veya sistemimizin gerek yazılım gerekse donanım adına istenilen bilgilere erişebileceğimiz simgedir.

Tarih ve Saat: Bilgisayarınızın sistem tarihini ve saatini ayarlayabilmek için gerekli ayarlamaların yapılabileceği simgedir.


Ekleyen : notbak.com